top of page
Forest

Reiki

Wat is Reiki?

Reiki is een Japanse, eeuwenoude healing-methode. Door handoplegging wordt universele energie doorgegeven. De levensenergie, de Ki. 

Deze prachtige alternatieve geneeswijze werkt door op alle lagen van ons lichaam en op de energiecentra in ons lichaam, de chakra’s. Als er een blokkade is in een van deze chakra’s kan de energie niet goed doorstromen. Ieder chakra heeft zijn eigen energie en eigen ‘taak’. Wanneer een daarvan niet goed zijn taak kan uitvoeren heeft dit ook gevolgen voor de andere chakra’s. Er ontstaat disbalans en ook het energieveld rondom ons lichaam, het aura, wordt hierdoor beïnvloed. Vanuit deze disbalans in onze energievelden en -centra kunnen klachten ontstaan op fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch niveau. Als de disbalans niet wordt aangepakt, kunnen klachten uiteindelijk overgaan in ziekte.

Reiki is een hele zachte, ontspannende methode en werkt niet op symptomen maar op de onderliggende oorzaak en het zelfhelend vermogen van jouw lichaam. De energie gaat daar waar het nodig is. 

 

Hoe ziet een Reiki behandeling eruit?

Reiki wordt gegeven op een behandeltafel, waarop je heerlijk onder een dekentje ligt en waarbij het geheel ondersteund wordt door ontspannende muziek en klanken. Je kunt je kleding gewoon aanhouden; de energie gaat door de kleding heen en kan desgewenst ook doorgegeven worden zonder directe aanraking maar doordat ik mijn handen iets boven je lichaam plaats. Het kan zelfs op afstand worden gegeven, mocht je niet in staat zijn om naar de praktijk te komen. 

Natuurlijk verdient het mijn voorkeur om je deze ‘wellness voor lichaam en geest’ in de praktijk te kunnen geven, omdat ook het werken met klanken, aanraking en geur bijdragen aan de totale beleving voor jou.

Tijdens de behandeling kun je van alles ervaren, maar je kunt je ook ‘gewoon’ ontspannen voelen. Je kunt tintelingen voelen, warmte, koude of andere fysieke sensaties. Ook kunnen er emoties opkomen, die je lekker de vrije loop mag laten zodat datgene wat jou niet meer dient afgevoerd kan worden. 

Na de behandeling en in de dagen en zelfs weken na de behandeling werkt dit nog door en kan er van alles loskomen. Het is hierbij natuurlijk wel belangrijk dat je dit ook de ruimte geeft, zodat het maximaal kan integreren en je lichaam kan doen wat ‘t mag doen. 

 

Voor wie is Reiki bedoeld?

Reiki is in principe voor iedereen: volwassen, kinderen en zelfs dieren. Er is echter wel een aantal gevallen waarbij ik je geen Reiki kan geven. 

Twijfel je of dit voor jou geschikt is, neem dan contact met mij op. Samen kijken we wat de mogelijkheden voor jou zijn.

Holistisch Therapeut bij Praktijk Flowing Haarlem
bottom of page