top of page
Foto- Over mij en de praktijk.JPG

Over mij

Mijn naam is Ingrid, moeder van de liefste zoon en woonachtig in Haarlem. Vanuit mijn fijne appartement draai ik ook mijn praktijk.

Na een turbulente fase in mijn leven, een burn-out en de gevolgen van chronische Lyme ben ik er op een harde manier achter gekomen dat ik voornamelijk in dienst van anderen had gestaan. Het licht in mij werd gedoofd en mijn lichaam liet me weten dat het zo niet meer verder kon gaan. Mijn grenzen waren volledig vervaagd en ik zocht de voldoening en bevestiging vooral buiten mezelf.

Door dit grote en zeker niet makkelijke keerpunt in mijn leven kon ik niet anders dan stilstaan en naar binnen keren. Op zoek naar wat mij echt beweegt, naar wie ik diep vanbinnen ben.

Door niet bezig te zijn met gisteren of morgen, maar vooral met het nu. 

In dat nu ontstond ‘flow’, wat voor mij het sleutelwoord is gebleken van mijn helingsproces. 

Letterlijk betekent dit: stroom, in beweging zijn. Maar wat het voor mij echt betekent is het volledig doorvoelen van alle emoties die we ervaren, op het moment dat ze er zijn. Niet vluchten of er tegen vechten, maar er ook niet in verdwijnen. Meebewegen.

 

Dat vond ik flink lastig en confronterend. Soms wilde ik alleen maar heel hard wegrennen en het andere moment leek ik er bijna in te verdrinken. 

Toch is dat niet gebeurd. Het heeft mij juist heel veel gebracht. En dat heb ik geprobeerd samen te brengen in mijn praktijk. 

Ik voel me dankbaar dat ik door mag geven wat ik in mijn opleidingen, maar vooral door mijn eigen ervaringen heb geleerd.

 

'De Reis' in mijn reis...

Eigenlijk begon mijn innerlijke reis al jaren daarvoor, toen ik mijn debuut schreef en in 2018 uitbracht.​

Mijn boek heet 'de Reis': een verhaal over persoonlijke groei en het zoeken naar je 'ware ik', je zielsmissie.

Ik had mijn 'ware ik' nog niet gevonden toen ik dit schreef, al dacht ik dat toen van wel.

Nu ik jaren later mijn boek nog eens lees, lijkt het alsof ik het aan mezelf heb geschreven. Alsof het me de spiegels toont die ik nu nodig heb.

Nieuwsgierig geworden naar dit boek? Je kunt het hier bestellen en het wordt dan binnen enkele dagen gratis bij je thuis bezorgd. Het is ook via andere webshops zoals Bol te bestellen, maar dan duurt het langer voor je hem ontvangt en je betaalt extra verzendkosten. Daar staan wel recensies en kun je lezen wat anderen ervan vinden.

Over de praktijk

Ik werk met verschillende behandelmethoden en afhankelijk van jouw situatie, hulpvraag en behoefte komen we samen tot een persoonlijk plan van aanpak zodat jij weer in je kracht komt te staan. 

Voor mij zijn alle methoden heel effectief gebleken en waren in de verschillende stadia van mijn eigen groeiproces allemaal even waardevol. 

Reiki is al jaren eerder op mijn pad gekomen, een prachtige alternatieve geneeswijze die het zelfhelend vermogen van ons lichaam aanspreekt en je helpt te komen tot het diepst van jouw kern. Hiermee werd de deur naar mijzelf geopend. 

Later kwam daar Bach Bloesem therapie bij, wat me raakte in al z’n puurheid. De kracht en schoonheid die de natuur heeft en het onuitputtelijke vermogen om ons te ondersteunen in die zoektocht naar onszelf fascineerde me. Dit heeft me weer een stapje dichterbij mezelf bracht. 

De kennismaking met Body Remembers Trauma Therapy (BRTT ®) en Trauma release & Breathwork (TRB®) heeft mij de uiteindelijke weg naar innerlijke heling getoond en daarmee was de basis voor mijn praktijk gelegd.

Deze vorm van therapie is voor mij magisch gebleken. Een methode om ons te herinneren aan wat we eigenlijk diep vanbinnen al weten; ons lichaam is in staat tot zoveel meer en beschikt over een prachtig zelfhelend vermogen.

Altijd heb ik gevoeld dat disbalans – fysiek, mentaal en emotioneel- zich niet zomaar manifesteert bij iemand. Los van de omstandigheden in de hedendaagse maatschappij en de voeding die wij tot ons nemen, die vaak niet helpend zijn om een gezonde levensstijl te hanteren en een voedingsbodem voor ziektes kunnen worden, geloof ik dat dit een spiegel is waar je in mag kijken om de sleutel te vinden voor jouw heling. 

Die sleutel kun je uiteindelijk alleen zelf vinden, maar ik help je daar graag bij. Samen kijken we welke aanpak het beste past bij jouw situatie en vraagstuk. 

Wil je meer weten over deze verschillende therapieën en behandelingen waar ik mee werk? Klik dan hier

"Volg je eigen pad en laat niemand je hiervan afleiden"

bottom of page