top of page
Bergachtig gebied

Spiritual Coaching

Wat is Spiritual Coaching?

Rondom spiritualiteit hangt nog steeds onterecht een sluier van zweverigheid. Als ik het heb over spiritualiteit, dan gaat het over authenticiteit. In je eigen kracht staan. Je eigen pad volgen, ongeacht wat de buitenwereld of jouw directe omgeving hiervan vindt. Je hart volgen. Contact leggen met jouw innerlijk kind.

Alle emoties toe te laten, te accepteren en te doorvoelen. Uit je hoofd, in je lichaam. Zodat je weer volop in het leven komt te staan en in jouw hoogste potentieel.

Daar is niets zweverigs aan, toch? Maar toch blijkt dit nog niet zo makkelijk om toe te passen in ons leven. Door een druk bestaan, ervaar je misschien geen ruimte om te doorvoelen wat jou echt gelukkig maakt. Of heb je het gevoel dat er geen andere mogelijkheden voor jou zijn, door beperkende overtuigingen die je hebt over jezelf.  Misschien vind je lastig om met je emoties om te gaan en zit vooral veel in je hoofd.

Weinig momenten alleen zijn, veel afleiding ervaren of opzoeken maken dat je het contact met je lichaam verliest en daarmee uiteindelijk met jezelf. Wat ervoor kan zorgen dat je verder afraakt van jouw pad, je een burn out krijgt of allerlei andere fysieke, mentale of emotionele klachten gaat ervaren.

Maar voor jezelf kiezen is niet altijd makkelijk, zeker niet als je is geleerd dat dit egoïstisch zou zijn.

Deze beperkende overtuigingen komen vaak vanuit trauma's, opvoeding of gebeurtenissen in je leven die op wat voor manier dan ook impact hebben gehad op jou. Maar ook door de huidige maatschappij en de chaotische buitenwereld. 

 

Spirituele groei kan echter niet plaatsvinden als trauma's vanuit het verleden je blokkeren, als je niet je schaduwstukken durft of kunt aankijken en als je geen zelfliefde kent. 

De eerste stap is dit te erkennen, te omarmen. Compassie te hebben voor jezelf en voor de situatie waar jij je misschien nu in bevindt.

Er zijn ook voor jou oneindig veel mogelijkheden om te groeien naar jouw potentieel, ook al lijkt het misschien of je vastzit. Soms heb je alleen iemand nodig die jou op weg helpt. 

Hoe werkt een sessie?

Het is lastig te zeggen hoe een sessie of traject er precies uitziet, omdat eenieder op een ander punt in zijn of haar eigen proces staat met bijbehorende individuele uitdagingen. Mijn sessies vormen zich om jou, jouw behoefte en proces heen. 

Spiritueel groeien is echter geen 'walk in the park'; het is een pittig proces maar het brengt je uiteindelijk heel veel: je authentieke zelf. Vooraf is het belangrijk je te realiseren dat het begint met jouw bereidheid om dingen anders te gaan doen. Jouw inzet is cruciaal om te kunnen groeien in bewustzijn. Het is geen 'methode' of quick fix, het vraagt een andere manier van in het leven staan, met jezelf omgaan en daarmee met jouw buitenwereld. 

Je kunt een losse sessie bij mij boeken om eens te kijken of het bij je past en of ik bij je pas. 

Na 1 sessie heb ik meestal een goed idee waar je zit in je proces en kunnen we samen kijken of je een vervolg zou willen en hoe dit er dan uit zou zien.

Soms kan een combinatie met bijvoorbeeld Reiki, Bach Bloesems of lichaamsgerichte therapie gewenst zijn voor een optimale ondersteuning in jouw proces. Dit is natuurlijk afhankelijk van jouw situatie, jouw wensen en de omstandigheden.

De losse coaching-sessies vinden in principe online plaats. Mocht je om wat voor reden dan ook hier moeite mee hebben, of dat het technisch niet mogelijk is voor jou, geef dit dan aan en dan kijken we samen naar een andere vorm.

In combinatie met Reiki (Reiki package) vindt de coaching plaats vóór een Reiki-behandeling en dus niet online.

Voor wie is Spiritual Coaching bedoeld?

 

Spiritual Coaching is voor iedereen die dichterbij zichzelf wil komen, die richting nodig heeft en wil leren om te gaan met emoties. Voor eenieder die er achter wil komen wat zijn of haar doel is in 't leven en het pad wil volgen naar authenticiteit.

Waterdruppels bij een stapel stenen
bottom of page