top of page
  • Writer's pictureIngrid

Mijn reis

Updated: 6 days agoHet voelt een beetje als examen doen of solliciteren. Heel eventjes merkte ik dat mijn oude ik achter de laptop kroop. De ‘ik’, die zoveel mogelijk dingen wilde vertellen om maar een zo goed mogelijk beeld te kunnen geven van wie ik ben en wat ik doe. Maar die oude ik, dat ben ik niet meer. 


Op mijn inmiddels negenenveertigste en na een lange weg kan ik zeggen dat ik me eindelijk echt mezelf voel. En durf ik erop te vertrouwen dat het niet uitmaakt hoeveel ik nu vertel of hoe ik dat doe, maar dat als jij resoneert met wat ik deel, wat ik doe maar vooral met wie ik ben, ik degene ben die jou mag helpen. Want niemand is voor iedereen en dat is oké.


Op die lange weg heb ik geleerd los te laten. Los te laten dat ik graag wil dat iedereen mij aardig vindt, maar ook loslaten dat ik me op een bepaalde manier zou moeten voelen of gedragen. Het loslaten van de rol die ik mezelf had opgelegd. En het durven loslaten van mensen die mij niet konden zien voor wie ik werkelijk ben. 


Dat gaf uiteindelijk ruimte, maar de weg er naartoe deed ongelooflijk veel pijn.


Alle fysieke, emotionele en mentale klachten en trauma’s die ik jarenlang onderdrukt had kwamen na een reeks ingrijpende gebeurtenissen allemaal in een keer naar de oppervlakte. Als een fles bubbels waar de kurk vanaf werd getrokken. Het was niet meer te stoppen en ik kon niet anders dan me laten meedrijven in de stroom die op gang was gekomen.

Het was een loodzware periode, maar tegelijkertijd een van de meest bijzondere van mijn leven. Het heeft me tot de kern van mezelf gebracht. Ik heb mezelf leren afpellen als een ui, laag voor laag. 


Mogen ervaren dat een emotie, hoe heftig die soms ook kan zijn, je niet verslindt, je er niet in verdrinkt en je er niet voor weg hoeft te vluchten. Dat ‘t gevoeld wil worden op het moment dat ‘t zich aandient. Leren leven in het nu, en niet in de toekomst of in het verleden. En veel minder in mijn hoofd te zijn en vooral aanwezig te zijn in mijn lichaam. Mogen zien dat de fysieke pijn en ziekte me iets wilden vertellen; dingen die op een ander moment niet gevoeld konden worden.


Ik kan oprecht zeggen dat ik in die periode meer geleerd over mezelf, maar ook over ‘t leven, dan in al die jaren daarvoor. En daar ben ik enorm dankbaar voor. 

Want in ‘t diepste van het dal heb ik mezelf teruggevonden en is mijn praktijk ontstaan. Vanuit mijn eigen kracht, vanuit mijn eigen ervaringen en vanuit de ruimte die ontstond vanbinnen.


Weer kunnen genieten, durven voelen. De kleine momenten in ‘t leven opmerken en waarderen; die pareltjes die je eigenlijk alleen bewust ziet en beleeft als je volledig aanwezig bent in het ‘nu’. Een spontaan gesprek voeren op de markt met iemand die je niet kent, een glimlach op straat schenken aan een voorbijganger, iets doen voor een vreemde, het bewonderen van een vlinder die voorbij vliegt, koffie drinken op mijn balkon terwijl ik de warmte van de zon op mijn gezicht voel, de bootjes in ‘t water voor mijn huis voorbij zien varen, de aanblik van de hamster die een nootje in zijn wang propt, of mijn zoon die schaterlacht om een grapje in de Donald Duck... 

Het verandert de energie in een oogwenk. En dat zijn mijn meest waardevolle momenten gebleken. Dat waren het altijd al, maar ik was ‘t vergeten. Ik was mezelf vergeten. 


Vanaf dat moment kwamen er nieuwe dingen op mijn pad, waren er veel ‘toevallige’ ontmoetingen en begon alles samen te vallen. Lieve mensen die mij inspireerden, die mij hulp aanboden en dingen die eerder stroef verliepen begonnen te stromen.


En zo ontstond Praktijk Flowing. In de flow van het moment, in het nu, dichtbij mezelf.


'De Reis' in mijn reis...


Eigenlijk begon mijn innerlijke reis al jaren daarvoor, toen ik mijn debuut schreef en in 2018 uitbracht.​

Mijn boek heet 'de Reis': een verhaal over persoonlijke groei en het zoeken naar je 'ware ik', je zielsmissie. 

Ik had mijn 'ware ik' nog niet gevonden toen ik dit schreef, al dacht ik dat toen van wel.

Nu ik jaren later mijn boek nog eens lees, lijkt het alsof ik het aan mezelf heb geschreven. Alsof het me de spiegels toont die ik nu nodig heb.

Nieuwsgierig geworden naar dit boek? Je kunt het hier bestellen en het wordt dan binnen enkele dagen gratis bij je thuis bezorgd. Het is ook via andere webshops als Bol te bestellen, maar dan duurt het langer voor je hem ontvangt en je betaalt extra verzendkosten. Daar staan wel recensies en kun je lezen wat anderen ervan vinden.
45 views0 comments

Recent Posts

See All

Commenti


bottom of page